mustafakaya
|
 |
TABUT
« : 09 Kasım, 2006, 22:45:41 ÖS » |
|
TABUT
(Enbiya - 34) وَمَا جَعَلْنَا لِبَشَرٍ مِنْ قَبْلِكَ الْخُلْدَ ۖ أَفَإِنْ مِتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ
''...senden öncekilerden hiç bir insanı ölümsüz yapmadık. Sen ölsen onlar ölümsüzleşecekler mi..?''
bir acı bir kayıp var hayatın seyri değişiyor bağırıyor ağaçlar yıldırımlarını bırakıyor gök umulmadık bir an uykusundan kalkıyor rüzgar taş kovuklarına kaçıyor korkular birbirini bulan insanlar keder içindeler duyguları ölümün korkuları sarıyor içime dolan sesler hüzün ve ağlama dolu tanımadığım bir kalabalık hıçkırıklarla dinliyor istanbul'u ölü selası yayılıyor bir insanı taşıyor insanlar hüzünlü gözler bir kabir tabutunu bekler derin mi derin mezarın hesabı ölüm kadar keskin insanı bekleyen çukur karanlık mı karanlık işte akıbet budur ! mü'min olan bir bahçede ağırlanır inkarında inatla ölen çukurda kalır ...
mustafa kaya 10.11.2006 / çekmeköy
mustafa kaya 10.11.2006 / çekmeköy
|
|
« Son Düzenleme: 03 Ekim, 2020, 16:11:21 ÖS Gönderen: mustafakaya »
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..yakın zamanda yaşanan sel felaketinin insanımızda açtığı derin acı ve umutsuz duruşlarından görüntüler gözlerimden gitmiyor..
|
|
|
|
|
|
|
zühre
|
evet bizimde müşterilerimizin bir kısmı doğuda.batmanlı bir müşterim geldi geçen gün.hayat tamamen durdu .ok ev viraneye döndü dedi.çatılardan insanları topladık diye anlattı.Allah kolaylık versin...
|
|
|
|
gölgeler düşsede yüreğinin üstüne güneşi sakın söndürme eğer umutlar yoksa yarınlar uzak kalır insana unutma!bir sen daha yok bu dünyada
|
|
|
mustafakaya
|
..felaket ve afetler hikmet ve ibret doludurlar..insan her halukarda bunu görmeli...hayatın ve kaderin sırrı sorgulanmaz sadece insan üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli..
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..içime dolan ses hüzün ve ağlama..hüzün ve ağlama dünya coğrafyasının özellikle halkı müslüman toprakların yaşadığı acı bir hazan mevsimi kadar sararıp soldurmaktadır bizi..
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..GÜZ MEVSİMİNE GİRERKEN OKUNAN HER SELA BEN DE AYRI BİR YANKI BIRAKIR ne güzel bir ölmek olmalı bir güz mevsiminde renklerin fısıltıları ve ortama uyumlu ..
|
|
« Son Düzenleme: 13 Eylül, 2008, 13:15:32 ÖS Gönderen: mustafakaya »
|
|
|
|
|
zühre
|
hayırdır hocam sabah sabah bu ne böyle...
|
|
|
|
gölgeler düşsede yüreğinin üstüne güneşi sakın söndürme eğer umutlar yoksa yarınlar uzak kalır insana unutma!bir sen daha yok bu dünyada
|
|
|
mustafakaya
|
...haklısın zühre ..şiiri bulup çıkarınca ve daha dün bir sela sesi ile etkilenince ..işte hepsi bir araya gelince ve üstelik mevsim güz olunca ve her güz mevsimi ben ...ben...ben...
|
|
|
|
|
|
|
zühre
|
bir gün muhakkak herkes o tabuta varacak o toprağa kavuşacak..ancak bugün ölcekmiş gibi ahiret için hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalışmak nerde
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..ölümü güzelleştiren biricik duygu değil midir ölüm sonrası ebedi mutlak mutlu bir hayata geçişin inancını taşıyor olmak ..
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..yağmurlarla yeniden sanki yeşerdi ağaçlar otlar..
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..soğudu hava ve ben çok mutsuzum bu yüzden güneş biraz yüzünü gösterdi çok mutlu oldum ve akşam oldu hüznüm başladı bütün gece çok uzun gelecek bana...
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..bahara geçiş kolay olmayacak bugün yine gök küllerle kaplı ..
|
|
|
|
|
|
|
|
mustafakaya
|
..kalabalık insan seli içinde ezilmemek için çıkış aradım en güzel rahat sakin yer taşınan tabutu gördüm ..
|
|
|
|
|
|
|
|