Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
07 Eylül, 2010, 21:28:32 ÖS
30543 Mesaj 5433 Konu Gönderen: 509 Üye
Son üye: zozuk
Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
mustafa kaya  |  Yazılarım  |  Güncel  |  Kandiliniz mübarek olsun 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: 1 [2] Aşağı git Yazdır
Gönderen Konu: Kandiliniz mübarek olsun  (Okunma Sayısı 1015 defa)
mustafakaya
Yönetici
şiir
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
Ynt: Kandiliniz mübarek olsun
« Yanıtla #15 : 16 Ağustos, 2008, 16:05:07 ÖS »

..beraat kandilinizi tebrik eder nice mübarek gün ve gecelere çıkmanız dileklerimle ..

HADİSLERLE BERAAT..

- Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuşlardı:
Recep, Allahın ayıdır. Şaban, benim ayımdır. Ramazan, ümmetimin ayıdır. Mübarek Recep ayının ardından gelen Şaban ayı Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemin ayıdır. Bu mübarek ayın değerini bilerek, ibadetlerimizi yapmalı, alemlerin Rabbinden af dilemeliyiz.

Şaban ayının önemli özelliklerinden biri Beraat gecesi gibi müstesna bir gecenin bu ayın içinde bulunmasıdır.

Ebu Hüreyre Radıyallahu Anddan rivayet edildiğine göre: Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmuştur:
Şaban ayının on beşinci gecesinin ilk vaktinde Cebrail (a.s) bana geldi; şöyle dedi:
Ya Muhammed, başını semaya kaldır. Sordum.
Bu gece nasıl bir gecedir? Şöyle anlattı:
Bu gece, Allah-u Teala, rahmet kapılarından üç yüz tanesini açar. Kendisine şirk koşmayanların hemen herkesi bağışlar. Meğer ki, bağışlayacağı kimseler büyücü, kahin, devamlı şarap içen, faizciliğe ve zinaya devam eden kimselerden olsun. Bu kimseler tövbe edinceye kadar, Allah-u Teala onları bağışlamaz.

Gecenin dörtte biri geçtikten sonra, Cebrail yine geldi ve şöyle dedi: “Ya Muhammed başını kaldır. Bir de baktım ki, cennet kapıları açılmış.
Cennetin birinci kapısında dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyor: “Ne mutlu bu gece rüku edenlere.
İkinci kapıdan dahi bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: “Bu gece secde edenlere ne mutlu”.
Üçüncü kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: “Bu gece dua edenlere ne mutlu.” Dördüncü kapıda duran melek dahi şöyle sesleniyordu: -”Bu gece, Allah’ı zikredenlere ne mutlu”.
Beşinci kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: “Bu gece Allah korkusundan ağlayan kimselere ne mutlu.”
Altıncı kapıda duran melek dahi, şöyle sesleniyordu: “Bu gece Müslümanlara ne mutlu.” Yedinci kapıda da bir melek durmuş şöyle sesleniyordu: “Günahının bağışlanmasını dileyen yok mu ki, günahları bağışlansın.
Bunları gördükten sonra, Cebrail’e sordum: “Bu kapılar ne zamana kadar açık kalacak?
Şöyle dedi: “Ya Muhammed, Allah-u Teala, bu gece, Kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısı kadar kimseyi cehennemden azat eder.”

- Hz. Ayşe Radıyallahu Anha anlatıyor: “Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdular ki: “Allah Teala Hazretleri, Nıfs-u Şa’ban gecesinde dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı affeder.”
SevilOner
nokta
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
Kandiliniz mübarek olsun
« Yanıtla #16 : 17 Ağustos, 2008, 09:59:08 ÖÖ »

Yüce Allah'ın sevgisi,bereketi,saadeti,şevkati,merhameti,adaleti,mağrifeti,rahmeti,üzerinize olsun.Kandikliniz mübarek olsun..

''YA BEN FAZLAYIM BU ŞEHRE YA BİRİLERİ EKSİK...'''
mustafakaya
Yönetici
şiir
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #17 : 17 Ağustos, 2008, 11:12:56 ÖÖ »

..kandiller herpimiz için sinyal uyarı geceleridir yeniden düşünmek yeni baştan kendimizi dinlemek hayatı dünü ve bugünü sorgulamak en doğru en yerinde kararlar alma fırsat gecelerimizdir düşünce yapılarımızın ilahi nurla yıkanma ve temizlenme  gecelerimizdir ..
zühre
Moderator
şiir
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : 18 Ağustos, 2008, 12:23:30 ÖS »

geç te olsa hayırlı kandiller efendim

gölgeler düşsede yüreğinin üstüne
güneşi sakın söndürme
eğer umutlar yoksa yarınlar uzak kalır insana
unutma!bir sen daha yok bu dünyada
mustafakaya
Yönetici
şiir
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #19 : 15 Eylül, 2009, 12:41:46 ÖS »

..kur!an kitabımızın indiği gece kadir gecemiz bin ay ve daha fazlası hakkımızda hayırlı olması dilek ve temennilerle ...
mustafakaya
Yönetici
şiir
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #20 : 25 Şubat, 2010, 21:03:37 ÖS »

..bugün efendimiz peygamber'imizin doğduğu gece ..doğduğu geceydi yakın uzak ülkelerde görülmemiş gelişmeler beklenmedik değişimler cereyan etmiş...beklenen bir peygamber ' in doğumunu bekleyenlerce mutlu kutlu bir gecedir bugün ..insanlığın bir peygambere duyacağı ihtiyaç ve peygamberin önemli misyonu her zaman tartışılmaz bir hakikattir ..geceniz mübarek olsun hayırlara vesile olsun ..
Sayfa: 1 [2] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: