YER ALTI YAZILARIM :
Sabah namazından sonra ani bir karar vererek , yarın görev yapacağım okulun yerini bulmaya çıktım , yağmur sicim gibi yağıyordu , arabanın silecekleri çok yoruldu , yollar mini göllerle kaplı , birinde araba stop edecek diye korkuyordum , ümraniye sokakları kimi yerde karanlık saat 05.45 , öyle bir noktaya geldim tam sekiz levha yazılı , durdum kaldım , iyi ki bir taksi müşteri bekliyordu , adam isteksizce camını indirdi , önce esnedi sonra karadenizli oldu adresi tarif ederken konuşması çok sevimliydi bu alaca karanlıkta , ilerlemem gerekiyor daha ve sokaklar bom boş ve silecekler sinir bozucu , adamın tarifine göre hani 50 metre kadardı indikçe iniyordum yokuş aşağı, tarif edilen okulu daha görmüyordum , dayanamadım bir köşede bekledim , hah bir market arabası geliyor durdurdum , adam camı açmıyor bir kaç dakika geçti yarıya kadar indirdi , belli ki tedirgin ve yarı korku ile bana bakıyor , ne yapacağımı merak ediyor , oysa basit bir adres soracağım , adamın endişesini almak için "..ben öğretmenim yarın sınav görevim var , adres soracaktım.. " adam cevap verecek ama beklemede, fakat yağmur beklemiyor bir kaç tel saçımı ve saçsız başımı hançerliyordu durmadan , neyse nihayet kesik kesik cevap verdi , "sağa dönün ilerde solda ..," evet adam doğru tarif etmiş nihayet bulmuştum rahatladım , okulun önünden 180 derece neşeyle usta bir manevra ile döndüm geldiğim yöne doğru yukarı çıkıyorum, artık eve dönebilirdim , kaç kamyon yol ortasında ters durmuş ne ışık ne bir işaret hatta birini son anda fark ettim iyi ki besmele kelimesini sürekli tekrarlıyordum son an refleksi ile koklaşmadan sıyrılmıştım , kızdım söylendim bir türkü okudum, bir anlam veremiyordum ki birden hatırladım bu cadde üzeri pazar kurulduğunu söylemişlerdi , demek bugün pazar günü buranın, bunun alt yapısıydı gördüklerim de , gelişigüzel arabaların ve yığılı kasaların durumu gerçekten tehlikeli konumda , neyse bu kafa karışıklığı ile tabi ki dönüş yolunu bulamadım yanlış sokaklara girdiğimi anladım , canım sıkıldı ama yapacak bir şey yok , ah nihayet ileride bir üsküdar tabelası gördüm hemen daldım o sokağa , hayli ilerledikten sonra nihayet geniş caddeye düşmüştüm şimdi tamam dedim rahatladım , saat 06.10 , canım simit çekince fırının önünde durdum , bu nasıl fırın ya !! bu saatte ne dünden kalma simit var ne şu saatte çıkan simit ,üstelik tezgahta da konuşma zorluğu olan biri , aşağıda işçiymiş çık dur demişler, delikanlı şaşkın ekmek fiatını bile bilmiyor, bir ekmek aldım parayı tezgaha bıraktım , kahvaltımı simitsiz yaptığıma üzülüyordum eve geldiğime bin şükür ediyorum, demlenen çaydan ilk bardağımı içerken yorgunluğumu attığımı görüyordum , sabahın erken saatinde tüm trafik lambaları serbest kontrollü geçişte olduğu için kısa zamanda operasyonu zayiatsız geçirmiştim ama sıkıntılı oldu , dışarıda yağmurun devam eden israrı , soğuğa kaçan serin hava ve yolların gölcüklerle dolu olması ve sabahın erken saati terkedilmiş bir şehir gibi gelen kötümser duygularla yeni güne hazırlanıyordum .
26.03.2021