Gönderen Konu: PEYGAMBER VE RUHBANLARI İLAHLAŞTIRMA  (Okunma sayısı 22 defa)

mustafakaya

• Administrator
  • Hero Member
    • Profili Görüntüle
PEYGAMBER VE RUHBANLARI İLAHLAŞTIRMA
« : Mart 26, 2025, 06:18:36 ÖS »
PEYGAMBERİ VE RUHBANLARI İLAHLAŞTIRMA :

Hristiyanlar, İsa aleyhisselamın öldürüldüğü iddiasına dayanan bir sistem kurup önce onu, sonra kiliseyi tanrılaştırarak Allah’ın dinini tanınmaz hale getirmişlerdir. Hâlbuki Yahudiler İsa aleyhisselamı öldürememişlerdi. Allah Teâlâ şöyle demiştir:

وَقَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسِيحَ عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللَّهِ وَمَا قَتَلُوهُ وَمَا صَلَبُوهُ وَلَكِنْ شُبِّهَ لَهُمْ وَإِنَّ الَّذِينَ اخْتَلَفُوا فِيهِ لَفِي شَكٍّ مِنْهُ مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ إِلَّا اتِّبَاعَ الظَّنِّ وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا

“(Yahudilerin) Bir de Allah’ın Elçisini; Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük demeleri vardır. Onu ne öldürdü ne de astılar ama böyle bir şüpheye düşürüldüler. Anlaşamadıkları bu şeyde tam bir şüphe içindedirler. Bilgileri, zanna uymaktan ibarettir. Onu kesin olarak öldürmediler.” (Nisa/157)

İnsanların çoğu, nebîlerinin arkasından yanlış yola girmişlerdir. Allah Teâlâ şöyle demiştir:

(Meryem/59-60)

فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا . إِلَّا مَنْ تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا فَأُولَئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ شَيْئًا

“Nebîlerin arkasından gelenler namazı ihmal edip arzularına uydular. Onlar yakında yanlış kurgularıyla yüzleşeceklerdir. İçlerinden inanarak tevbe etmiş ve iyi iş yapmış olanlar Cennet’e girecekler ve tek bir haksızlığa uğramayacaklardır.”

Aynı durum Müslümanlarda da olmuştur. Allah Teâlâ, Muhammed aleyhisselamın Ahirette şu sözü söyleyeceğini bildirmiştir:

وَقَالَ الرَّسُولُ يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا

“Rasul diyecek ki, “ Ya Rabbi, benim halkım bu Kur’ân’ı kendilerinden uzak tuttular.”(Furkan/30)

Bu âyetler, Nebîmizin şu sözü söylemesine sebep olmuştur:

“Sizden öncekilerin izlerini, kuşkusuz karış karış, arşın arşın takip edeceksiniz. Onlar bir kertenkele deliğine girmiş olsalar, siz de gireceksiniz.
Dedik ki; Yahudi ve Hristiyanlar mı?
-Ya kim olabilir? dedi.” (Buharî)
Nebîmizin şu sözü de yukarıdaki âyetlerin bir gereğidir:
“Mahşer günü, ashabımdan bir kesim sol tarafa alınır, ben; “Ashabım! Ashabım!” derim. Allah Teâlâ der ki; “Bunlar, senin ayrılmandan sonra sürekli geriye gittiler.” Ben de salih kul İsa’nın dediği gibi derim.. "diyerek aşağıdaki ayetleri işaret etmiştir :

(Maide/117-118)

“İçlerinde bulunduğum sürece onları görüyordum. Beni vefat ettirince gören yalnız sen oldun. Sen her şeyi görüp gözetirsin. Eğer azap edersen, onlar senin kullarındır. Bağışlarsan şüphesiz sen güçlüsün, doğrusunu yaparsın.”

NOT :Nebîlik Kur’ân’da bütün özellikleriyle yaşatıldığı halde Müslümanlar, Hristiyanlara benzer şekilde nebîliği öldürerek yani onun hayat gerçeklerine uygun insan peygamber olarak değil de hristiyanların isa peygamberi ilahlaştırdığı gibi değerlendirerek  önce onu, arkasından da âlimlerini ilahlaştırmışlardır.

25.03.2025